Tarieven Orthopedie 2021

Prijsbeleid Dierenkliniek de Molen Utrecht

De diergeneeskunde heeft in de randstad een enorme verandering ondergaan. Meer dan de helft van de klinieken zijn overgenomen door investeerders; maar wij blijven zelfstandig. Dit betekent onder andere geen dure overhead en harde targets die gehaald moeten worden. Natuurlijk moet bij ons de schoorsteen ook roken, maar het liefst door hard te werken. Omdat wij 95% van alle handelingen in “eigen huis” hebben bespaart u geld en tijd.

Boter bij de vis

Wij kunnen dit prijsbeleid alleen handhaven, als we onze financiën op orde houden. Daarom werken wij helaas niet op rekening…. Zo hopen we u nog jaren te kunnen helpen met diergeneeskunde voor een billijke prijs.

Tarieven Orthopedie

Onze orthopedie tarieven zijn duidelijk en fair; vaak liggen deze tarieven lager dan de tarieven van specialisten of de faculteit diergeneeskunde. Enerzijds hebben deze specialisten een langer opleidingstraject (ook voor zeer complexe) gevallen; anderzijds is hun kliniek alleen voor specialistische behandelingen ingericht en dus duurder.

Wij hebben expertise over de ingrepen die we verrichten in opleiding en uitrusting. Hiernaast wordt ons gebouw ook gebruikt voor reguliere ingrepen; dit komt tot uiting door korte lijnen en faire tarieven. U bent vrij in dierenartsenkeuze. U kunt u dierenarts vragen uw dier naar ons door te sturen.

Intake en eindcontrole zitten bij ons in de all-in prijs.

Voor de orthopedische operaties geldt een “all-in” prijs. Als u uw hond of kat bij ons laat opereren zit de intake in de all-in prijs. Dit scheelt u honderden euro’s!

Knie: voorste kruisbandlaesie, inclusief röntgen en nazorg
Gewicht hond/kat in kg <15kg 15-25kg 25-40kg 40-55kg >55kg
Flo teugel € 750 €850 niet geadviseerd
TTA Rapid € 1200 € 1400 € 1500 € 1700 op aanvraag
TPLO € 1700 € 1900 €2000 € 2200  op aanvraag

 

Knie: patellaluxatie
Gewicht hond/kat in kg <7 kg 7-15 kg 15-25 kg >25 kg
Patellaluxatie (sulcoplastie, transpositie crista en imbricatie) €950 €1050 €1250 €1450

 

Elleboogdysplasie
Gewicht hond in kg <25 kg <40 kg
Elleboogdysplasie: los processus coronoideus (LPC) €700 €800

 

Fractuur/Botbreuk: Na gratis intake-consult (alleen na aanmelding via website) krijgt u de prijsopgave. Of stuur ons de patientenkaart + rontgenfoto’s van uw eigen dierenarts.

 

All-in prijs

Wij willen zo min mogelijk verrassingen voor u. Daarom zijn bovenstaande prijzen “All-in”. Dat betekent dat we er naar streven om het hele traject, van operatie tot de allerlaatste controle, voor 1 bedrag te doen. Concreet gezegd, zit er bij de operatie inbegrepen:

 • De operatie
 • Medicijnen voor de eerste 10 dagen (in bijna alle gevallen is er daarna geen medicatie meer nodig). Antibiotica, normale pijnstillers en sterke pijnstillers voor de eerste 2 dagen.
 • Drukverband tegen pijn en zwelling
 • Controle na 3 dagen
 • Controle na 10 dagen
 • Controle na 6 of 8 weken
 • In de meeste gevallen is de revalidatie dan voltooid, maar zo niet, dan gaan we door met controles tot we het maximaal haalbare bereikt hebben.
 • Indien nodig maken we röntgenfoto’s (standaard bij TTA Rapid operaties of botbreuken, om genezing te controleren).
 • Bij botbreuken: verwijderen van botpennen wanneer de genezing voltooid is.

 

Enkele zaken zijn per patiënt te verschillend en zitten niet bij de prijs in. Dat zijn:

 • Zorg bij ernstige complicaties. Bijvoorbeeld: uw hond bijt / likt de hechtingen los of uw kat met geopereerde beenbreuk springt van de kast. Kleine complicaties kunnen we vaak zonder extra kosten oplossen.
 • Als er langer dan 10 dagen medicatie nodig is. Bijvoorbeeld doordat uw huisdier al arthrose heeft.
 • Een kraag tegen likken. De ene patiënt heeft dit wel nodig, de andere niet.
 • Vanzelfsprekend vallen kosten die gemaakt zijn vóór de operatie, zoals het stabiliseren van de aangereden kat in shock, niet onder de all-in prijs voor operatie.

 

 

 

 • Fouten voorbehouden; aan deze prijslijst kunnen geen rechten worden ontleend.
 • Alle prijzen zijn incl 21% BTW.
 • Betalingen uitsluitend á contant en pinnen.

.